Započelo održavanje kanalske mreže u Popovači i Velikoj Ludini

Hrvatske vode putem izvođača radova tvrtke Binđo d.o.o. započele su danas s radovima održavanja melioracijskih građevina (kanalska mreža na poljoprivrednom zemljištu) za odvodnju na području Grada Popovača i Općine Velika Ludina.

„Sukladno Zakonu o vodama uz građevine detaljne melioracijske odvodnje i građevine za navodnjavanje uspostavlja se pojas u širini od tri metra od vanjskoga ruba te građevine koji služi održavanju građevine. U pojasu za održavanje poljoprivredna proizvodnja se obavlja na rizik vlasnika odnosno zakonitoga posjednika zemljišta.”

Iz Hrvatskih voda stoga obavještavaju vlasnike, odnosno zakonite posjednike zemljišta da uklone nasade uz predmetne kanale (3m od ruba kanala) kako bi se stvorili preduvjeti za izvođenje radova od strane izvođača radova, a uz što manju štetu za vlasnike okolnog zemljišta.

„Radovi se izvode temeljem Ugovora o održavanju detaljnih melioracijskih građevina za odvodnju i navodnjavanje na BP 9, mali sliv „Lonja Trebež“ Kutina“- stoji u Obavijesti.