Započela izgradnja dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini

U Kutinskoj Slatini započeta je izgradnja novog dječjeg vrtića. Vrtić za tridesetak djece gradi se u blizini škole, crkve i dječjeg igrališta.

  Predstavnici Grad Kutine, mjesnog odbora i ravnateljica Dječjeg vrtića Sandra Todorov, obišli su teren i razgovarali s izvođačem radova. „Izgradnja ovog područnog vrtića nama znači automatski smanjivanje liste čekanja. Oko 30-tak djece bit će smješteno u svom mjestu stanovanja što će značajno pomoći roditeljima koji ovdje stanuju. To je odmah i rasterećenje  broja mjesta u vrtićima u samom gradu“, istaknula je ravnateljica vrtića.  

 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić ističe kako će izgradnjom ovog objekta grad Kutina značajno povećati kapacitete dječjeg vrtića: „Time ćemo i trajno riješiti problematiku postizanja odgovarajućeg pedagoškog standarda. Radi se o investiciji od 1,25 mln eura, a 350.000,00 eura su naša vlastita sredstva“.

 Mišel Novosel, pomoćnik pročelnika za razvoj i upravljanje projektima, detaljnije je objasnio tehničke aspekte projekta. „Izgradnja ne podrazumijeva samo građevinske radove, već i opremanje vrtića, uređenje okoliša, dječjeg igrališta i parkirališta. Cilj nam je da sve bude završeno do lipnja 2025. godine, a nakon toga slijedi ishođenje uporabne dozvole kako bi vrtić bio spreman za rad u novoj pedagoškoj godini“, kazao je Novosel.

Predstavnik izvođača radova, tvrtke Venka gradnje, Mario Pranjić ističe da je rok za završetak radova kraj mjeseca svibnja. „Malo je danas močvarno, ali sljedeći tjedan plan je ići s nasipavanjem, izradom konstruktivnih dijelova vrtića, nadamo se dobrim vremenskim uvjetima da se sve može odraditi planiranom dinamikom“, rekao je Pranjić.

  Vrtić će imati dva dnevna boravka, jedan za vrtićku skupinu, a drugi za jasličku a površina objekta je oko 350 m2. Predsjednik Mjesnog odbora Dubravko Somođi istaknuo je kako će novi vrtić puno značiti za sjeverna mjesta u Kutini. “Tu ima dosta mlade populacije, mladi traže gradilište da ovdje grade kuće i to će biti od velike važnosti za sve nas” , istaknuo je Somođi. Iz Grada najavljuju nastavak izgradnje vrtića kod OŠ Zvonimira Franka i pripremu projekta za vrtić u Repušnici.