Uručene nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu

Na prigodnoj svečanosti koja je održana u obnovljenom kompleksu u Rimskoj ulici 19 u Sisku, župan Ivan Celjak uručio je ugovore o godišnjoj novčanoj nagradi Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije. Nagrade su dodijeljene odličnim učenicama i učenicima koji su pokazali izvrsnost u području sporta te u društveno-humanističkom, prirodoslovno-matematičkom i glazbeno-umjetničkom području.

Župan Celjak uputio je čestitku učenicama i učenicima koji su dobili godišnju nagradu Zaklade Iskra.

„Ove nagrade imaju nekoliko ciljeva. Jedan od ciljeva je da vi znate da postoje institucije koje prate vašu darovitost, razvoj, rad i rezultate vašeg rada. Darovitost se razvija radom i vrednuje rezultatom, a vi zaista postižete sjajne rezultate. Vi ste daroviti , nadareni i vi ste temelj izgradnje boljeg društva i budućnosti i na tome vam čestitam. Mi ćemo i dalje pratiti vaš rad, razvoj i rezultate i to ćemo znati vrednovati, a vi ćete nam to vratiti izgradnjom bolje budućnosti i društva“- rekao je župan.

U društveno-humanističkom području nagrađeni su Ivan Petrić, Lucija Ćosić i Ema Kardaš. U prirodoslovno-matematičkom području nagrađeni su Gabriel Šimek, Laura Veseljak i Erik Obadić. U glazbeno-umjetničkom području nagrade su dobili Luka Bušić, Maja Batinjan i Andrej Vidović te u području sporta Vita Gec, Nika Bobetko i Ana Nikolić.

U ime nagrađenih učenika, zahvalila je Ema Kardaš, učenica opće Gimnazije Srednje škole Petrinja.

Upraviteljica Zaklade Iskra Sanja Tomašinec istaknula je kako je Zaklada Iskra u proteklih 16 godina pomogla 230 nadarene djece Sisačko-moslavačke županije.

„Svrha Zaklade je trajno pružanje novčane potpore nadarenoj djeci s područja Sisačko-moslavačke županije i pomaganja tijekom ciklusa odgoja i obrazovanja u sustavu ili izvan sustava odgojnih i obrazovnih ustanova“- rekla je Tomašinec.

U sklopu svečanog programa nastupili su Luka Bušić na harmonici i Andrej Vidović na klaviru.