Umirovljenici obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Kutinski umirovljenici danas su na trgu dr. Franje Tuđmana prigodno obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Na današnji dan diljem svijeta osobe starije životne dobi okupljaju se pod motom „Dostojanstveno starenje: važnost jačanja sustava skrbi i podrške za starije osobe diljem svijeta.“
 

Na trend porasta broja starije populacije kao globalnog trenda u svom je pozdravnom govoru podsjetila predsjednica Udruge umirovljenika Grada Kutine Olga Friščić.
 Među ostalim bilo je riječi i o položaju umirovljenika u Kutini koji već godinama ukazuju na potrebu izgradnje doma za starije i nemoćne s većim kapacitetima jer su u Kutini takve potrebe sve veće.

  Na našem području djeluju dvije udruge umirovljenika Udruga umirovljenika Petrokemije i Udruga umirovljenika Grada Kutine koje su danas sudjelovale u obilježavanju dana starije populacije. Medicinske sestre Doma zdravlja Kutina, kao njihovog stalnog partnera u ovoj manifestaciji, mjerile su građanima šećer i krv.

Usprkos godinama, kutinski umirovljenici i dalje su aktivni, što su i pokazali kroz svoj glazbeni program. Otvorila ga je Udruga umirovljenika Grada Kutine pod vodstvom Brune Zebića intoniranjem himne, a nastavila Udruga umirovljenika Petrokemije pod vodstvom Renate Brozović. Međunarodni dan umirovljenika svima je čestitala predsjednica Udruge umirovljenika Grada Kutine Olga Friščić.