Susret djece s gradonačelnikom u Dječjem tjednu

Djeca Dječjeg vrtića Kutina te učenici kutinskih osnovnih i srednjih škola u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna posjetila su Gradsku upravu i susrela se s gradonačelnikom Kutine i njegovim suradnicima. Pridružili su im se i članovi Društva naša djeca, Udruge OSI i Učeničkog doma Kutina.

  Djeca su postavila brojna pitanja gradonačelniku koja su najviše bila usmjerena na unaprjeđenje sportskih uvjeta, uvjeta u školama, uređenje dječjih igrališta i općenito rada na jačanju kvalitete života djece i mladih.

   Bilo je riječi i o sigurnosti djece u prometu. Naime djeca su izrazila zabrinutost zbog brzine vozača u blizini škola, te ih je zanimala mogućnost postavljanja kamera ili ležećih policajaca na određenim lokacijama. Gradonačelnik je odgovorio kako Grad već radi na rješavanju tih problema kroz povećanje signalizacije i postavljanje povišenih pješačkih prijelaza.

Na kraju susreta istaknuto je kako je zadaća Grada djeci osigurati sigurnost i nastaviti ulaganja usmjerena na poboljšanje kvalitete života djece i mladih. (foto: www.kutina.hr)