Sastao se Mjesni odbor Donja Vlahinička

Mjesni odbor Donja Vlahinička, 29. rujna, održao je još jedan sastanak.

Članovi Vijeća ovom su prilikom zajedno sa gradonačelnikom Josipom Miškovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom raspravljali o najistaknutijim potrebama ovog naselja, istaknuvši među ostalim problem nekontroliranog držanja pasa kao i više zapuštenih imanja.

Gradonačelnik je nazočne vijećnike izvijestio o dinamici rješavanja pravno-imovinskih odnosa na nekretninama u naselju u čišćenja lokacije kod Ulice Tome Pučka čime bi se, kako je naglasio, stvorili i preduvjeti za rekonstrukciju odnosno izravnavanje velikog zavoja. Osvrnuo se također na rješavanje pravno-imovinskih odnosa na zemljištu nekadašnje streljane gdje se planira izgradnja reciklažnog dvorišta za građevinski otpad.

Raspravljajući o cjelonoćnom režimu rada uz glavnu cestu, gradonačelnik je obrazložio da je radi sigurnosnih razloga rasvjeta uključena cijelom dužinom ceste 3124, koja se, u cilju što kvalitetnijeg održavanja, pokušava prekategorizirati u državnu cestu.

U okviru ovog sastanka vijećnici su čelnike izvijestili i o potrebi nastavka uređenja Vatrogasnog doma gdje je potrebno postavljanje klima uređaja, kao i o prokopavanju graba u Vinogradskoj ulici.