Prezentiran program „Uđi u igru“

U Osnovnoj školi Vladimira Vidrića učenicima prvih i drugih razreda predstavljen je program prevencije nasilja u školama pod nazivom „Uđi u igru“.

Riječ je o preventivnom programu koji provodi Ministarstvo turizma i sporta sa suradnicima uz podršku Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije, a kojim se želi utjecati na svijest djece i mladih o vrijednostima i potrebi kulturnog i poštenog navijanja bez agresije i ponašanju na sportskim borilištima.

Problem nasilja u sportu i rizično ponašanje mladih ne mogu se riješiti preko noći, no zajedničkim akcijama i preventivnim djelovanjem svih sudionika u društvu mogu se znatno smanjiti.

Program i vježbanje su osmislili i izveli Luka Bulić i Mario Mlinarić. Predstava je bila zabavna i poučna. Djeca su aktivno sudjelovala, bodrila i grlila maskote, a na kraju i zahvalila na poklonima koje su tom prigodom dobila.

Uz ravnateljicu Snježanu Cohu, predstavljanju programa nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović te zamjenik župana Mihael Jurić.

Svi su se složili da je sport važan za naše zdravlje, ali i da trebamo biti fer i prijateljski raspoloženi prema drugima te da nam ovakvi programui Ovakve pomažu da to shvatimo i primijenimo u praksi.