POU Kutina obilježilo Dane Erasmusa 2024.

Pučko otvoreno učilište Kutina bilo je organizatorom „Dana Erasmusa“ koji su održani u Multimedijalnoj dvorani na Trgu dr. Franje Tuđmana. U sklopu ovog događaja predstavljeni su Erasmus projekti, njihovi rezultati i aktivnosti koje POU Kutina provodi u okviru svoje Erasmus akreditacije u području obrazovanja odraslih.
 

Stručna suradnica za obrazovanje i EU projekte u POU Kutina, prof. engleskog jezika Anica Zovko, koordinatorica je Erasmus akreditacije POU Kutina koja je održala uvodno predavanje o značajkama Erasmus akreditacije u obrazovanju odraslih, upravljanju projektima te poučavanju u neformalnom obrazovanju. Prof. engleskoj jezika Sanja Friščić govorila je o „Erasmus plus mobilnosti polaznika tečaja engleskog jezika“, dok je mag. cin Jasminka Molnar govorila o „Inkluziji i različitosti u učionici“.
Osim djelatnika POU Kutina svoja su iskustva iz Erasmus-a podijelili i profesori kutinskih osnovnih škola. Tako je prof. Zvonimir Vidić održao predavanje „IKT alati za kreativnu i suradničku učionicu, ing. Goran Šporčić govorio je na temu „Edukacijska moć multimedije u nastavi“, dok je Lea Biškup profesorica njemačkog jezika govorila o osnaživanju komunikacijskih kompetencija nastavnika stranih (njemačkog) jezika.

 Prezentirani projekti donijeli su nova iskustva i vidljivost njihovih rezultata javnosti što i jest smisao europskih projekata. Ovo je jedan od načina da uspješnost projekata bude vidljivija, odnosno da interes za sudjelovanje u Europskim projektima poraste. Benefiti su višestruki, kako za provoditelje i sudionike u projektima koji zasigurno stječu dodatne kompetencije i iskustva, tako i za ciljanu populaciju, ovisno o programima koji se provode.

 Osim koordinatora POU Kutina, diseminacije svojih Erasmus plus projekata održali su koordinatori iz OŠ Stjepana Kefelje, učiteljice Silvija Krpes i Irena Posavec.
  Erasmus plus projekte OŠ Mate Lovraka predstavila je pedagoginja OŠ Mate Lovrak Martina Zakić koja na projektima radi zajedno s koordinatoricom Sanjom Kos.