POU Kutina: besplatnom predstavom obilježili 62 godina rada

Pučko otvoreno učilište Kutina jučer je besplatnom kazališnom predstavom obilježilo 62 godine djelovanja. U punoj dvorani Doma kulture predstavu “Ništa im neće bit” u režiji Tamare Damjanović izveli su popularni glumci Ecija Ojdanić i Fran Mašković. Ulaznice su odmah „planule“ što pokazuje da kutinska publika voli kazalište, a ovo je bila prilika da predstavu pogledaju besplatno.

  Pučko otvoreno učilište Kutina čeka obnovu zgrade, a trenutno se radi priprema projekta energetske obnove. Zgrada POU je zaštićeni spomenik kulture i već je obnavljana nakon potresa, no prava obnova tek je pred njima. Riječ je o investiciji od 1,5 milijuna eura koja će se financirati uz podršku EU fondova. Iako je javna nabava pokazala nešto veće ponude od očekivanih, od plana se neće odustati.

Radovi će obuhvatiti potpuno preuređenje zgrade, uključujući novo krovište, uređen pristup objektu i novu fasadu, s ciljem postizanja visoke energetske učinkovitosti. Tijekom trajanja radova, korisnici će imati alternativne prostore, uključujući novu dvoranu otvorenu prošle godine, a nastava glazbene škole bit će organizirana na drugim lokacijama. Cilj je što prije završiti projekt kako bi zgrada dobila kvalitetan izgled, omogućujući građanima da uživaju u aktivnostima koje organizira POU Kutina.