Popovača ulaže značajna sredstva u uređenje groblja

Grad Popovača i ove godine ulaže značajna sredstva u održavanje i uređenje groblja. Riječ je o iznosu nešto većem od 400 tisuća eura.

„U naselju Potok izgrađene su četiri staze, kojima želimo osigurati kvalitetniji pristup počivalištima naših najmilijih, ali i lakše održavanje te lakše ukapanje. Također, obnovljena je i centralna staza na groblju Stružec, dok su u Osekovu uz centralnu stazu obnavljaju i dvije pomoćne. Na mjesnom groblju u Popovači trenutno se izvode radovi na četiri nove staze, s tim da je u proljeće produžena centralna staza te su stvorenu uvjeti za proširenje groblja i napravljeni su betonski okviri“ – ističe gradonačelnik Josip Mišković i dodaje kako je uređena i pomoćna cesta na groblju Popovača s ciljem olakšanog pristupa radnim strojevima i vozilima, odnosno zaštite centralne staze na ovom groblju.

U narednom razdoblju, predviđa se i završetak projekta izgradnje kosturnice te uređenje parkirališta s prilazom iz Ulice Raičevac, ali i izgradnja kolumbarijskog zida- građevine s nišama koja služi za smještaj urni na popovačkom mjesnom  groblju.

Kada je riječ o groblju Voloder, u proljeće je obnovljena centralna staza, a sada se planira daljnji tijek obnove pješačkih staza, kao i njihov produžetak prema novoj čestici.

U Moslavačkoj Slatini, umjesto živice koja se osušila, postavljena je nova ograda, dok će groblje u Potoku i novi dio groblja u Voloderu ogradu dobiti tijekom sljedeće godine. Tada se očekuje i proširenje mrtvačnice u Gornjoj Jelenskoj. „Kupnjom zemljišta namijenjenih za proširenje groblja u naseljima Popovača, Moslavačka Slatina, Stružec, Potok i Voloder, Grad je osigurao dovoljne kapacitete za dulje vremensko razdoblje“- zaključio je gradonačelnik Mišković.