Policijska uprava sisačko-moslavačka bogatija za 17 novih policijskih vježbenika

Policijska uprava sisačko-moslavačka upriličila je dodjelu rješenja za 17 vježbenika koji su završili Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2023./2024. koji provodi Policijska akademija.

Polaznici su u ovu Policijsku upravu primljeni u svojstvu vježbenika te su raspoređeni na poslove granične, temeljne i prometne policije, a svoju vježbeničku praksu odradit će u nekoliko različitih policijskih postaja gdje će stjecati znanja i vještine. Nakon vježbeničkog staža od šest mjeseci, dužni su položiti državni stručni ispit, čime će postati ovlašteni policijski službenici.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Marijan Kardaš je zajedno sa suradnicima zaželio dobrodošlicu policijskim vježbenicima i čestitao im na uspješno završenom školovanju. Mladim policajcima je uručio rješenja te im poručio da što bolje i kvalitetnije iskoriste znanje stečeno na Policijskoj akademiji te da se svakodnevno usavršavaju uz svoje starije kolege i mentore. Kako je policijski posao vrlo zahtjevan, zamjenik načelnika im je poručio da im on sa svojim suradnicima uvijek stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

Po završetku uručenja rješenja, mladim policajcima se prigodnom molitvom obratio i policijski kapelan don Ivo Borić koji im je zaželio svu sreću u radu uz božji blagoslov.