Počast prvoj kutinskoj civilnoj žrtvi Domovinskog rata, Nikoli Periću

Kod Osnovne škole Vladimira Vidrića danas je obilježen Dan pogibije prve kutinske civilne žrtve u Domovinskom ratu, Nikole Perića.

Perić je poginuo tijekom raketiranja Kutine na današnji dan 1991. godine na kutinskoj tržnici. Kako piše Moslavački list od 30.10.1991. tom je prilikom ranjeno i troje ljudi: Valentina Bosanac iz Novske, Miro Vučković iz Zagreba, te Jasmin Ibragić iz Pakraca.


  Za suprugu poginulog, Đurđu Perić, ovo su teški trenutci, no izrazila je zahvalnost što je ovo obilježavanje postalo kontinuirano i njoj to puno znači.

 
Počast poginulom odali su predstavnici kutinskih branitelja Stjepan Hrastnik, Damir Badanjak i Mladen Vojtkulak, predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović sa suradnicima, ravnateljica škole Snježana Coha, te članovi Udruge umirovljenika na čelu s Olgom Friščić. Nakon paljenja svijeća odavanje počasti nastavljeno je u maloj dvorani škole gdje se u ime Grada Kutine obratio predsjednik Gradskog vijeća. Učenici i nastavnici OŠ Vladimira Vidrića pripremili su i kraći prigodan program.