Otvoren Dnevni boravak u Domu za starije i nemoćne

U Ispostavi Doma za starije i nemoćne u Kutini danas je svečano otvoren dnevni boravak. Otvorio ga je župan Ivan Celjak u prisustvu gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i uprave Doma.

 Nova je to izvaninstitucionalna usluga za korisnike kutinskog Doma. “Ovdje će se stariji sugrađani moći družiti, kartati, igrati društvene igre, gledati televiziju… U dnevni boravak će se moći dolaziti temeljem uputnice Zavoda za socijalnu skrb, a oni koji ne ispunjavaju uvjete za uputnicu, za njih je mjesečna cijena 60 eura što će dogovoriti izravno s Domom. Ukoliko nemaju prijevoz do Doma za dodatnih 20 eura, odnosno za 80 eura mjesečno, vozilo iz Doma doći će k njima dovesti ih u Dom i vratiti natrag”, rekao je župan Ivan Celjak.

„Naši umirovljenici kada ne žele biti sami ovdje će imati organiziran dio dana. Otvaranjem ovog boravka cilj nam je da što više starijih osoba ostane i dalje u svojim domovima, a ovdje će moći boraviti od 9 ujutro. U 12 sati imaju ručak malo će se podružiti i imati kvalitetniji život“, istaknula je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sisak, Ružica Čakširan.

  Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je Sisačko-moslavačkoj županiji na otvaranju Ispostave Doma za starije i nemoćne kao i dnevnog boravka u Kutini. Zadovoljan je i zbog najava dodatnih kapaciteta koje će županija graditi u Kutini, kao što je umirovljeničko naselje na Brunkovcu. Svečanom otvorenju prisustvovali su i predstavnici umirovljeničkih udruga s područja Kutine, a program je uveličao nastup zbora Udruge umirovljenika Grada Kutine.
Župan je ovom prilikom nabrojao projekte usmjerene na povećanje kapaciteta namijenjenih za starije i nemoćne sugrađane na području cijele Sisačko moslavačke županije,te najavio nastavak takvih ulaganja.