Održani Dani kruha

U Kutini su na trgu dr. Franje Tuđmana i ove godine obilježeni Dani kruha. O zahvalnost na plodovima zemlje uči se i u školi i u dječjem vrtiću, a praktični dio osvještavanja o važnosti kruha i hrane općenito ogleda se upravo kroz ovu izložbu.

Proizvode od raznih vrsta žitarica djeca su pripremala uz pomoć svojih starijih ukućana te ih danas predstavili na izložbenim štandovima širem građanstvu. Za simboličnu svotu građani su mogli uživati u domaćim kiflicama, kuglofima, gibanicama, domaćem kruhu, fritulama i brojnim drugim proizvodima od žitarica.

Dječji vrtić Kutina

Koordinacija Kutina grad prijatelj djece, kako je istaknula Ivana Grdić direktorica TZ Grada Kutine i članica Koordinacije, okupila je ustanove i udruge koje rade s djecom u zajedničkom humanitarnom cilju, jer proizvodi se uvijek i doniraju potrebitima, bilo kroz donacije bilo poklanjanjem gotovih proizvoda.

Na važnost kruha podsjetili su članovi Dječjeg Gradskog vijeća, dok je molitvu zahvalnosti predvodio vlč. Vladimir Hren. Priredbu je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je tom prilikom obišao štandove i zahvalio djeci i njihovim voditeljima, ali i roditeljima koji su im pomogli u izradi prezentiranih proizvoda.

Osnovna škola Banova Jaruga

Povjerenstvo je nakon obilaska svih štandova imalo težak zadatak, ocijeniti najbolje. Ova je titula pripala Dječjem vrtiću Kutina. Druga je bila OŠ Banova Jaruga, dok je treća bila Tehnička škola Kutina.   

Tehnička škola Kutina

Događaj su uveličale ritmičarke iz OŠ Stjepana Kefelje.