Održana 27. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena proteklog je vikenda organizirana po 27. puta. U Hrvatsku Kostajnicu, grad koji je i dobio ime upravo po kestenu, došle su tisuće posjetitelja za koje je priređen bogat program. Osim branja kestena i uživanja u specijalitetima od kestena, gosti gradića na Uni mogli su uživati u mnogim drugim zabavnim aktivnostima, ali i bogatom kulturno-umjetničkom programu u kojem su već tradicionalno sudjelovali fokloraši s našeg područja: KUD „Stjepan Šajnović“ Osekovo te KUD „Banova Jaruga“.  Naravno, nisu izostali niti nastupi estradnih zvijezda, pa su okupljeni prilike imali zabaviti se uz Giuliana i Diktatore, Miu Dimšić, Dalmatino te TS Cure iz Centra.

Najljepša i najposjećenija jesenska manifestacija pounjskog kraja od ove je godina dobila i novo ruho te je bogat program uglavnom izvođen na novoouređenom Trgu Nikole Šubića Zrinskog.

Uz brojne goste, Kestenijadu su u pratnji domaćina, gradonačelnika Dalibora Bišćana, obišli zamjenik župana Mihael Jurić i direktorica Turističke zajednice SMŽ Ivana Plavec.