Mjesec hrvatske knjige u Popovači

Započeo je Mjesec hrvatske knjige. Tradicionalna je to i najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu, a odvija se pod motom „Pričaj mi…“.

Knjižnica i čitaonica Popovača tim je povodom pripremila bogat i raznovrstan program.

23. listopada održat će se radionica pripovijedanja s bajkopričalicom Sandrom, a dan kasnije gostuje Teatar Gavran s predstavom „Agencija za sreću“. 25. listopada održat će se promocija knjige „Zorka Sever umjetnica našeg kraja“ autorice Slavice Moslavac, 5.11. predstavljanje dječjeg hrvatsko-romsko-bajaškog rječnika OŠ Zorke Sever, 6.11. u knjižnici gostuje Ogranak Matice hrvatske u Kutini te promovira dvije knjige, roman „Tonkina spovet“ Marijana Kusa i zbirku pjesama za djecu „Cvjetna abeceda“ Ante Šestića, dok će 7.11. svoju najnoviju knjigu „Spašavala sam brak, a spasila sebe“ predstaviti Vesna Oršulić.

I ove je godine tijekom Mjeseca hrvatske knjige moguće vratiti knjige bez zakasnine, knjižnicu će posjećivati i predškolci, dok će se gostovanja djelatnica knjižnice odvijati u područnim školama na popovačkom području.

Manifestacija će biti zaključena projektom „Busom do kulture“, tijekom kojeg će građani Popovače, članovi Knjižnice, posjetiti Interliber.