Među najboljim odgojno obrazovnim djelatnicima i oni s područja Moslavine

Šestu godinu zaredom povodom Svejtskog dana učitelja nagrađeni su najbolji odgojno-obrazovni djelatnici u Hrvatskoj. Ova nagrada uvedena je 2019. godine, s ciljem da se njome honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca.

„Želim vam zahvaliti za sve što činite, za svaki trenutak posvećenosti, svaku riječ potpore, svaki napor koji ulažete u našu zajedničku budućnost. Svima vama koji ste odabrali tako častan i jedinstven poziv želim sretan Svjetski dan učitelja uz obilje zdravlja i osobnog zadovoljstva! Neka vas u vašem radu prate uspjesi i radost!“- istaknuo je ministar Radovan Fuchs na dodjeli.

Učitelji, nastavnici, ravnatelji i drugi odgojno obrazovni djelatnici za nagradu su se prijavljivali putem javnog poziva koji je Ministarstvo obrazovanja otvorilo u lipnju. Kao i ranijih godina bodove su mogli prikupiti u više kategorija –  za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, bodovao se i rad u stručnim vijećima i udrugama, a bodove su mogli dobiti i oni koji objavljuju stručne članke i/ili su su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. U sklopu javnog poziva vrednovalo se i vođenje projekata, a bodovi su se dodjeljivali i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te za rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 513 najuspješnijih u prošloj školskoj godini koji su nagrađeni novčanim iznosom od 1327 eura. Među njima je i 20 odgojno obrazovnih djelatnika s područja Sisačko-moslavačke županije.

S područja Kutine nagrađena je Gordana Rešicki Degoricija, knjižničarka Tehničke škole Kutina. S područja Popovače nagrađen je Darko Rakić, učitelj informatike u OŠ Popovača, dok je s područja susjedne nam općine Lipovljani nagrađena Valentina Jugović iz tamošnje OŠ Josipa Kozarca.

Iz OŠ Novska nagrađeni su Ksenija Lekić, Matea Marenić, Antonija Mirosavljević, Dražena Potočki, Ivana Tomić i Dragan Vlajinić, a nagrađena je i Gordana Divić iz Srednje škole Novska. Nagradu su dobile i Antonela Matajić iz OŠ Rajić, Sanja Basta iz OŠ 22. lipnja Sisak, Vesna Majdandžić iz OŠ Braće Bobetko, Davorka Lovrić Vlašić iz OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, Mirjana Čubaković iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, Tanja Vadla iz Srednje škole Viktorovac te Ivana Mašić iz OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, Šeherzada Šaini Talić iz Srednje škola Petrinja i Pina Žilić iz OŠ Mate Lovraka Petrinja.

Naslovna fotografija – Hina (preuzeto sa stranice Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih)