Maturanti SŠ Tina Ujevića u Vukovaru

Maturanti Srednje škole Tina Ujevića Kutina, posjetili su mjesto posebnog domovinskog pijeteta – Vukovar.

Posjet Vukovaru organiziran je kao dio terenske nastave iz povijesti, kako bi maturanti na stvarnoj lokaciji učili o vrijednostima Domovinskog rata te o značaju Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske.

Za posjeta Vukovaru maturanti Tina Ujevića su posjetili Nacionalnu memorijalnu bolnicu „dr. Juraj Njavro“ Vukovar, razgledali su povijesno središte grada te su posjetili Memorijalni centar Domovinskog rata. Učenici su se u pratnji nastavnika poklonili i odali počast žrtvama masovne grobnice na Ovčari, kao i žrtvama pokopanim na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Obišli su i simbol Vukovara – vodotoranj.

„Mladim naraštajima koji odlaze dalje u život na mjestu događaja treba pokazati koje su patnje prolazili branitelji i stanovnici Vukovara i okolice, da bi mi danas živjeli slobodno i u svojoj državi. Ovom terenskom nastavom oni proširuju vlastite spoznaje o Domovinskom ratu, važnosti Vukovara i žrtvi samog grada“, istaknuli su profesori koji su s maturantima Tina Ujevića posjetili Vukovar – mjesto posebnog pijeteta i to uoči ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Posjet ove generacije maturanata Vukovaru još je važniji uzme li se u obzir da oni kao učenici osmih razreda, zbog COVID pandemije, sa školom nisu posjetili Vukovar.