Kutina dobila novo vozilo hitne medicinske pomoći

Hitna medicinska pomoć u Kutini dobila je novo vozilo. U suradnji sa Sisačko moslavačkom županijom i Zavodom za hitnu medicinu, pod čijom je ingerencijom i kutinska hitna, vozilo je danas svečano uručeno djelatnicima koji rade s pacijentima 24 sata dnevno.


  Vozilo je vrijedno 120.000 eura, a financirao ga je u cijelosti Grad Kutina s ciljem omogućavanja boljih uvjeta za pacijente s područja Kutine.

„Cilj nam je osigurati kvalitetan rad novog tima T2 te uspostaviti sustav hitne pomoći koji će biti dostupan 24 sata dnevno, s dva tima. Dosad je Grad Kutina financirao medicinsku sestru koja je dežurala dok je tim bio na terenu, no na temelju sugestija građana prepoznali smo potrebu za dodatnim resursima. Ovim rješenjem značajno unapređujemo kvalitetu hitne medicinske usluge u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

 Babić je zahvalio i županiji na podršci koja je omogućila prisutnost još jednog tima T2 u Kutini.
 Sisačko moslavački župan Ivan Celjak istaknuo je kako je Sisačko moslavačka županija ove godina za Zavod za hitnu medicinu nabavila 12 vozila s ciljem unaprjeđivanja hitne medicinske pomoći na području cijele županije. „Nabavili smo 12 vozila. Tri vozila su stigla, u Veliku Ludinu, Popovaču i danas u Ispostavu Kutina. Ova su vozila financirale spomenute općine, odnosno gradovi. U listopadu stižu novih 5 vozila za sanitet, a u studenom još 4 vozila.“, istaknuo je župan Celjak.

   Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Sisačko moslavačke županije, Silvija Desić Basarić, zahvalila je Sisačko moslavačkoj županiji i čelnicima lokalnih samouprava zbog prepoznavanja potreba pacijenata s područja županije. Dodala je da će Grad Kutina osigurati i defibrilator kako bi se dodatno povećala sigurnost i učinkovitost timova hitne pomoći.

 Nakon primopredaje vozila čelnici županije i Grada Kutine obišli su Dom zdravlja u pratnji ravnateljice DZ SMŽ Sanje Habek te se tom prilikom upoznali s odjelima fizikalne medicine za djecu i odrasle.