Izabrano novo vodstvo KMNL-a „Brat Bonifacije Pavletić“

Bruno Marjanović iz Petrinje novi je voditelj Katoličke malonogometne lige Sisačke biskupije “Brat Bonifacije Pavletić”. Odluka je donesena na skupštini vodstva KMNL-a “Brat Bonifacije Pavletić”, na kojoj je uz izbor novog predsjednika izabran i novi nadzorni odbor.

Prilika je to bila i za podsjetnik na rad organizacije od 2019. godine, odnosno na period pod vodstvom Vlade Sučeca.

Naime, tada je u ligi sudjelovalo 12 momčadi. Zbog pandemije koronavirusa sljedeća je sezona održana 2021. godine, a u njoj je sudjelovalo 17 ekipa. 2022. godine, nastupile su 22 momčadi. U prošloj sezoni, sudjelovalo je 20 momčadi s 300 igrača te se igralo u 4 grada: Petrinji, Popovači, Kutini i Pisarovini. Bila je to prava revija malog nogometa, a pobjedu je odnijela Župa sv. Ilije iz Stolca.

Ove sezone u KMNL-u „Brat Bonifacije Pavletić“ natjecalo se 10 momčadi. Biskupijski pobjednici su momčad „Sv. Lovro“ iz Petrinje. Nacionalna završnica KMNL-a ove godine održana je u Zagrebu, a naši su predstavnici osvojili 4. mjesto, što je dosad najveći uspjeh.

Katolička malonogometna liga prije svega ima duhovnu dimenziju, a potvrđuju ju brojni dojmljivi trenuci o kojima je govorio duhovnik lige, vlč. Marijan Štingl.

Novoizabrani voditelj Bruno Marjanović zahvalio je okupljenima na ukazanom povjerenju, a nakon skupštine nastavljen je razgovor vezan uz ideje i prijedloge za iduću sezonu.