Film “Tri boje” osvojio prvu nagradu

Dubrovnik je ovih dana bio središte filmske umjetnosti, a među brojnim talentiranim autorima, posebno se istaknula Lana Gredelj i Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje. Na svečanom zatvaranju 13. Dubrovnik Film Festivala (DUFF), film “Tri boje” osvojio je prvu nagradu stručnog žirija u otvorenoj kategoriji.

Festival, koji se održavao od 17. do 20. listopada 2024., okupio je više od 500 filmskih radova iz cijelog svijeta. U otvorenoj kategoriji natjecali su se filmovi autora do 20 godina, a “Tri boje” je uspio osvojiti žiri svojom kreativnošću i originalnošću. Lana Gredelj, članica Filmske družine OŠ Stjepana Kefelje, imala je priliku prikazati svoj rad pred publikom na devet projekcija festivala, a nagrada je još jedan dokaz kvalitete i potencijala mladih autora iz Hrvatske. Goran Šporčić, učitelj i mentor, čestitao je Lani i cijeloj ekipi Filmske družine na ovom izvanrednom postignuću.

Ovaj uspjeh ne samo da doprinosi razvoju filmske kulture u Kutini, već i potiče mlade filmaše da nastave slijediti svoje snove. Čestitke Lani Gredelj i cijelom timu na uspjehu!