Dr.sc. Miroslav Macan, gost Kutinskih dana znanosti i umjetnosti

 Matica hrvatska Ogranak Kutina i ove godine organizira Kutinske dane znanosti i umjetnosti koji su posvećeni znamenitom Kutinčanu, Gustavu Baronu, rektoru Zagrebačkog sveučilišta. Cilj im je učenicima predstaviti Kutinčane koji su uspjeli u raznim profesijama, a bili su polaznici kutinskih srednjih škola.

Posljednjih godina Kutinski dani znanosti i umjetnosti prošireni su i na Tehničku školu. S razlogom. Mnogi uspješni ljudi školovali su se i u ovoj školi. Najbolji primjer je današnji gost, dr.sc. Miroslav Macan, dipl.ing. Gosta je u ime škole pozdravio ravnatelj Boris Bertović, uz predstavnike MH Ogranak Kutina.

Predavanje je bilo je vrlo zanimljivo i motivirajuće. Miroslav Macan, koji je rodom iz Potoka, ispričao im je svoj životni put od učenika Tehničke škole, studiranja na FER-u, stjecanja doktorata, rada na pozicijama u raznim tvrtkama od kojih izdvajamo Rimac automobile, sve do današnje pozicije direktora Končar INEM-a. Macan ima bogatu karijeru u koju su temelje utkali i profesori ove škole koji su mu ostali u jako dobrom sjećanju, među kojima je i njegova razrednica prof. Mirjana Pavasović, prof. Tomislav Maznik koji su prisustvovali predavanju, kao i drugi profesori. Svima je zahvalio na tome.


  Najvažniji dio predavanja zasigurno je njegova poruka. Učenicima savjetuje da nastave studirati nakon završene Tehničke škole, jer sigurno neće požaliti. Iako su poslovi tehničke struke vrlo traženi i lako se odmah zaposliti, Macan savjetuje kako treba nastaviti školovanje jer će im se to višestruko vratiti. Ističe kako su FER i FSB vrlo povezana područja s kojima se ne može pogriješiti, ali neće pogriješiti niti s upisom na nešto lakše fakultete sličnih usmjerenja. S pozicije čovjeka  bogatog iskustva u respektabilnim tvrtkama učenicima bi bilo jako dobro poslušati njegove savjete. Tehnička zvanja sve su traženija na tržištu rada, tako da je i Tehnička škola Kutina sve više u fokusu.