Dječji tjedan obilježen u Popovači

U sklopu Dječjeg tjedna, tradicionalne akcija posvećena djeci, koja se obilježava od 1953. godine, na središnjem gradskom trgu ispred zgrade gradske uprave u Popovači, održan je prigodan program.

Moto manifestacije „Ljubav djeci prije svega!“ podsjetio je i ovoga puta na važnost zaštite dječjih prava te poticanje njihove kreativnosti i sudjelovanja u raznim aktivnostima.

Budući da je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna “Životno-praktične i tradicionalne vještine”, učenici popovačkih osnovnih škola i polaznici vrtića, tom su se prigodom okušali u nizu zabavnih i edukativnih aktivnosti.

Uz igru, pjesmu i ples, djeca su okupljenima prezentirala i svoje plakate.

Bila je to prilika i za susret s gradonačelnikom Josipom Miškovićem koji je pohvalio organizatore ovog i brojnih drugih događanja kojima su u središtu djeca i njihovo sretno i zdravo odrastanje. Napomenuo je i kako je cilj Grada Popovače da u što skorije vrijeme postane „Grad prijatelj djece“.

Program je vodila odgajateljica Marina Ovčariček, a financijski su ga poduprli Knjižnica i čitaonica te gradska Turistička zajednica.