Besplatna pravna pomoć 25. listopada

Grad Kutina u suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obavještava sve zainteresirane građane da će se u petak, 25. listopada 2024. godine, organizirati pružanje besplatne pravne pomoći. Besplatna pravna pomoć bit će dostupna u Gradskoj vijećnici, na 1. katu, Trg kralja Tomislava 12, Kutina, u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.
Pomoć će pružati studenti viših godina Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji sudjeluju u radu Pravne klinike. Pravna klinika djeluje kao ustrojstvena jedinica Pravnog fakulteta te omogućuje studentima primjenu stečenih znanja kroz pružanje pravnih savjeta građanima pod nadzorom profesora i odvjetnika.
Građani koji žele zatražiti besplatnu pravnu pomoć trebaju sa sobom donijeti svu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na njihov pravni slučaj te predočiti osobnu iskaznicu i OIB. Prilikom susreta, građani će imati priliku iznijeti svoj pravni problem te dobiti savjete i smjernice za daljnje postupanje.
Pravna klinika već dugi niz godina uspješno pruža besplatnu pravnu pomoć građanima diljem Hrvatske, a do sada je riješila više od 21.000 predmeta. Aktivnosti Pravne klinike obuhvaćaju i projekt Vanjske klinike, kojim studenti volontiraju i pružaju pravnu pomoć u gradovima izvan Zagreba, među kojima je i Kutina.
Za više informacija o radu Pravne klinike, građani mogu posjetiti njihovu službenu web stranicu klinika.pravo.hr ili se najaviti za konzultacije putem telefona na brojeve 01/4811 311, 01/4811 320 ili 01/4811 324. Također, građani svoje zahtjeve mogu predati i putem online obrasca dostupnog na web stranici. Iskoristite priliku za dobivanje besplatnih pravnih savjeta i informacija od stručnjaka iz Pravne klinike te rješavanje vaših pravnih nedoumica.