Alenko Vrđuka preuzeo rukovođenje Policijskom upravom sisačko-moslavačkom

Nakon što je s dosadašnji načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, Luka Pešut otišao u zasluženu mirovinu, poslove načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, od 8. listopada, obavlja Alenko Vrđuka, dosadašnji voditelj Službe za granicu.

Nalog za obavljanje poslova načelnika policijske uprave Alenku Vrđuki uručio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina te ujedno održao i radni kolegij kojem su prisustvovali zamjenik načelnika Policijske uprave, voditelji službi i načelnici policijskih postaja Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina pohvalio je dosadašnji rad Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju Alenko Vrđuka kazao je kako će nastaviti raditi na održavanju povoljnog stanja sigurnosti na području policijske uprave.

Alenko Vrđuka, rođen je 1974. godine u Sisku. Svoju policijsku karijeru započeo je kao policajac u Specijalnoj jedinici policije, dok je većinu karijere proveo na poslovima granice. Doktor je znanosti iz područja društvenih znanosti i glavni policijski savjetnik. Više puta je pohvaljen i nagrađivan za profesionalno i odgovorno postupanje u službi te je odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti i Redom hrvatskog pletera.