33. Biciklijada i rolijada Društva naša djeca

U sklopu Dječjeg tjedna na Trgu Dr. Franje Tuđmana u Kutini Društvo naša djeca Kutina organiziralo je tradicionalnu, 33. Biciklijadu i rolijadu. U ovoj sportsko rekreativnoj aktivnosti sudjelovala su djeca od 1. do 4. razreda osnovnih škola s područja grada Kutine.


  Volonteri i članovi DND Kutina su uz članove Biciklističkog kluba Kutina složili poligon na glavnom gradkom trgu, te svojim trudom i vođenjem omogućili sigurnu provedbu natjecanja. Događaj je pratio lijep i sunčan dan, te sportsko ozračje. Naglasak je ove godine bio na spretnosti i vještinama, a ne na brzini, iako je ipak trebalo i stići prije drugih da bi se osvojilo medalje i nagrade.

Sponzori, podržavatelji i suradnici u provedbi su ove godine bili Grad Kutina, Dechatlon (koji je osigurao glavnu nagradu – bicikl), Šmit-electronic, Turistička zajednica grada Kutine, Selk, Sepia, Lions klub Popovača, Auto škola Gazela, Športski centar, Komunalni servisi Kutina, Biciklistički klub Kutina, Foto-video klub Kutina te im iz Društva naša djeca od svega srca zahvaljuju na podršci. Uz predsjednicu DND-a Kutina, Vlatku Vidiček Dam, podršku malim biciklistima došao je dati i gradonačelnik Zlatko Babić. U kategoriji rola trećeg razreda pobijedila je Paula Rosavec, dok je u kategoriji 4. Razreda pobijedila Dea Harmicar. Najbolji biciklist 1. razreda bio je Emanuel Luški, prvak drugih razreda bio je Goran Blanuša, dok je od trećih razreda najbolji bio Filip Zarić. Pobjednik 4. razreda bio je Jonnas Gruičić.

Uz predsjednicu DND-a Kutina Vlatku Vidiček Dam, podršku mladim biciklistima dao je i gradonačelnik Zlatko Babić.

Pobjednici po kategorijama su sljedeći:

ROLE:

3.razred

1. Paula Rosavec

2. Olga Kljajić

3. Iva Ferek

4. razred

1. Dea Harmicar

2. Tara Baksa

3. Marija Džorlev

BICIKLI:

1. razred

1. Emanuel Luški

2. Leticija Kružić

3. Erik Doležal

2. razred

1. Goran Blanuša

2. David Prohaska

3. Paolo Milutinović

3. razred

1. Filip Zarić

2. Borna Kramarić

3. Gabriel Lončarević

4. razred

1. Jonnas Gruičić

2. Matej Nikić

3. Gabrijel Luški