Započinje središnji program proslave Dana općine i župe u Velikoj Ludini

Sutra započinje središnji program proslave Dana općine i župe u Velikoj Ludini.

Što se tiče sakralnog programa, od sutra, pa do subote, s početkom u 17:30 sati, održavat će se duhovna priprema. Nakon pobožnosti sv. Mihaelu Arkanđelu molit će se Zlatna krunica, a potom će se s početkom u 18 sati održavati misna slavlja. Sutrašnje misno slavlje predvodit će vlč. Dražan Mirčić iz Posavskih Brega, a pjesmom će ga oplemeniti i zbor te župe. U petak, misno će slavlje predvoditi fra Michael Pavić iz Novog Marofa, a po završetku slijedi Procesija sa svijećama kroz mjesto. Subotnje misno slavlje predvodit će vlč. Dražen Vrbešić iz Osekova. U nedjelju, 29. rujna, na samu župnu svetkovinu, misno slavlje u 8 sati predvodit će domaći svećenik, vlč. Josip Bulat, dok će središnje misno slavlje u 11 sati predvoditi preč. Janko Lulić, kancelar Sisačke biskupije.

Vezano uz kulturno-zabavni program, napomenuti vrijedi kako će se sutra s početkom u 19 sati u Knjižnici i čitaonici održati Kulturna večer tijekom koje će se predstaviti radovi nastali na ovogodišnjoj likovnoj koloniji te roman Marijana Kusa „Tonkina spoved“. U subotu s početkom u 19 sati održat će se folklorni program, a uz domaćine iz KUD-a „Mijo Stuparić“ nastupit će i gosti iz Koprivničkog Ivanca i Šiškovaca. Nakon toga slijedi zabava uz grupu „Maligani“. U nedjelju, s početkom u 10 sati održat će se tradicionalni mini rukometni turnir „Kup Jabuke“, a nakon središnjeg misnog slavlja nastup dječje skupine KUD-a „Mijo Stuparić“ i druženje na župnom dvorištu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća zakazana je za petak, 27. rujna, u 12 sati, a prethodit će joj polaganje kamena temeljca za novu sportsku dvoranu pored OŠ Ludina.