Započeli radovi na sanaciji cesta u Podbrđu i Gornjoj Jelenskoj ukupne vrijednosti 326.000 eura

Započeli su radovi na sanaciji dviju dionica cesta- u Podbrđu i Gornjoj Jelenskoj, koji će biti realizirani kroz zajedničko financiranje Grada Popovače i Županijske uprave za ceste Sisačko- moslavačke županije u omjeru 50:50 posto.

Uvođenju u posao nazočio je gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem. Radovi na prvoj dionici, onoj u Podbrđu planiraju se u dužini 700 metara, a obuhvatit će sanaciju ceste kroz radove redovnog održavanja od objekta Neuropsihijatrijske bolnice do Ulice Vodenički brijeg, u zoni izgradnje pješačke staze u ovom naselju. „Riječ je o investiciji vrijednoj 133.000 eura sa PDV-om, u okviru koje će se izvršiti sanacija asfaltnog kolnika u dva sloja, riješiti odvodnja i oborinska odvodnja te kolni prilazi sukladno potrebama na terenu“- ističe gradonačelnik Mišković.

U naselju Gornja Jelenska, izvršit će se radovi na drugoj dionici ceste u dužini 1300 metara u vrijednosti 193.000 eura, a koji će obuhvatiti izvođenje sanacije asfaltnog zastora u dva sloja te sanaciju dva pločasta propusta, oborinsku odvodnju i sanaciju mostova po potrebi.

Kako je definirano ugovorom, rok za završetak radova na obje navedene dionice je 75 dana odnosno do kraja godine.