Započela 57. Voloderska jesen

Podizanjem zastave, jučer je započela 57. “Voloderska jesen”.

Voloderska jesen najveća je i najstarija hrvatska kulturno- gospodarska manifestacija posvećena berbenim običajima koja predstavlja jedan od najvećih sajmova vina i mošta u Sisačko- moslavačkoj županiji.

Održava se u organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače i Mjesnog odbora Voloder, a u suradnji s lokalnim udrugama koje djeluju na ovom području.

Program ove prepoznatljive turističke manifestacije se kontinuirano obogaćuje pa tako posjetitelje, uz već tradicionalnu bogatu izložbu vina i zabavne, športske, gospodarske i kulturne sadržaje, ove godine tijekom sva tri dana očekuje i niz novih zanimljivosti za sve uzraste. Neće izostati niti bogat folklorni program uz izbor najljepše snehe i beračice, kao ni atraktivnosti poput utrke „Stazama škrleta“, Paint&Wine, dječji kutak uz niz prigodnih animacija i Gastro park, Dvor Škrleta te tradicija pečenja vola na ražnju.

Večernji program obilježit će koncerti estradnih zvijezda. Nakon što je jučer nastupila Opća opasnost, večeras slijedi koncert Halida Bešlića, a sutra Slavonije benda.

Manifestacija koja slavi vinovu lozu, zrelo grožđe i berbu te nam osigurava povratak korijenima u ozračju tradicije, bit će svečano otvorena danas u 18.30 sati na glavnoj pozornici u središtu Volodera.

Voloderske jeseni, dani veseli! Ovog vikenda svi putevi vode u Voloder.