Vatrogasci s područja Moslavine uspješni na 40. KUP-u Posavine

U organizaciji Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije i mjesnog DVD-a, u Desnom Trebarjevu, 31. kolovoza, održan je 40. Kup Posavine.

Riječ je o 12. Županijskom izlučnom natjecanju vatrogasaca za mladež za Državno natjecanje i 16. Kupu HVZ-a za vatrogasce.

Tri prvoplasirana odjeljenja iz svake kategorije stekla su pravo nastupa na državnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati sljedeće godine.

Odjeljenja odraslih izvodila su dvije vježbe i štafetnu utrku s preprekama.

U kategoriji Profesionalne vatrogasne postrojbe A natjecateljsko odjeljenje PVP INA Sisak bilo je bolje od VP Kutina.

U kategoriji Žene B natjecalo se 5 ekipa. 1. mjesto osvojio je DVD Jamarice, 2. DVD Kutina Grad, a 3. DVD Stupovača.

U kategoriji Žene A natjecale su se 4 ekipe. Najbolji je bio DVD Donja Gračenica, 2. mjesto osvojio je DVD Veliko Svinjičko, dok je 3. bio DVD Donja Vlahinička.

U kategoriji Muški B natjecale su se 4 ekipe. 1. mjesto osvojio je DVD Donja Gračenica, 2. DVD Katoličko Selišće, a 3. DVD Husain.

U kategoriji Muški A natjecalo se 8 ekipa. Najbolji je bio DVD Desno Trebarjevo I, 2. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Donja Gračenica, a 3. ekipi DVD-a Katoličke Čaire.

Natjecanje mladeži bodovalo se se kao 3. kolo XII. Kupa HVZ za mladež, a na natjecanju su se izvodile dvije vježbe i štafetna utrka.

U kategoriji Mladež muška natjecalo se 13 ekipa. Najbolji je bio DVD Ostrna, 2. mjesto osvojio je DVD Tugonica-Podgrađe, a 3. DVD Donja Voća.

U kategoriji Mladež ženska natjecalo se 10 ekipa. 1. mjesto osvojio je DVD Bedekovčina, 2. DVD Koprivnica, dok je 3. bio DVD Gardinovec.