Uskoro započinje gradnja prve faze pješačke staze u Gornjoj Gračenici

Grad Popovača uskoro bi trebao početi realizaciju jedne od ukupno četiri predviđene faze radova na rekonstrukciji pješačke staze kroz naselje Gornja Gračenica.

„Izgradnju smo podijelili u faze budući da financijski nismo u mogućnosti to odraditi odjednom.  U tijeku je raspisivanje javne nabave za tu prvu dionicu, u dužini od oko 1000m, od  početka Gornje Gračenice pa do križanja sa Ciglenicom, tzv. Skočića.“ – istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković i dodao kako je svjestan da je pješačka staza prijeko potrebna tamošnjim stanovnicima budući da se ona nalazi uz vrlo prometnu županijsku cestu 3124 Popovača-Kutina.

Napomenuti vrijedi kako je Grad Popovača dobio dio novca za tu investiciju iz Programa revitalizacije depriviranih područja Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Riječ je o iznosu od  310 tisuća eura. Prema riječima gradonačelnika Josipa Miškovića on čini 80% potrebnog novca za radove na dionici planiranoj za ovu godinu.