U pripremi novi prostor za 2 skupine jaslica

Predstavnici Grada Kutine i ravnateljica vrtića Sandra Todorov obišli su lokaciju u kojoj će biti smještene jaslice u ovoj pedagoškoj godini.
Dok se novi dječji vrtić ne završi, Grad je u suradnji s privatnim investitorom pronašao privremeno rješenje kako bi smjestio djecu u jasličke skupine. “Opremamo jedan objekt u Kolodvorskoj ulici za prihvat dviju jasličkih skupina, što nam je trenutno najveći problem jer postoji lista čekanja za djecu koja su navršila godinu dana, a čiji su roditelji oboje zaposleni. Očekujemo da će objekt biti spreman za rad oko 1. studenog,” ističe gradonačelnik Zlatko Babić.


 Iz Grada najavljuju skorašnje rješavanje problema nedostatka mjesta u dječjim vrtićima. Potpisani su ugovori s izvođačima radova za nastavak izgradnje novog dječjeg vrtića kod OŠ Z. Franka, a najavljena je i izgradnja dva nova vrtića u Kutinskoj Slatini i Repušnici.„ Ovim objektima zaokružit ćemo pitanje kapaciteta dječjih vrtića u Kutini te ćemo osigurati dovoljan kapacitet za smještaj sve djece, čime ćemo eliminirati liste čekanja. Očekujemo da će svi objekti biti završeni do svibnja 2025., a planiramo da će biti spremni za rad do početka nove pedagoške godine,” rekao je gradonačelnik. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina, Sandra Todorov, istaknula je kako Grad već godinama surađuje s vrtićem kako bi osigurao prostor za smještaj najmlađih korisnika. Unatoč naporima, lista čekanja za jasličke skupine i dalje postoji, ali se aktivno radi na njenom smanjenju. “Do sada smo otvorili četiri jasličke skupine, a s novim prostorom u Kolodvorskoj ulici dobivamo još dvije. Na listi čekanja trenutno imamo 51 dijete, ali smo s 1. rujna uspjeli smjestiti svu djecu koja su do tada navršila godinu dana,” izjavila je ravnateljica i apelirala na roditelje koji nisu prijavili svoju djecu u redovnom upisnom roku da se jave putem e-maila koji se nalazi na web stranici vrtića kako bi se na vrijeme pronašlo rješenje za svako dijete. Očekuje se da će do 1. rujna 2025. sva djeca s liste čekanja biti smještena