U popovačke škole krenulo 96 prvašića

U osnovne škole na području Grada Popovače ove je školske godine krenulo 96 prvašića, a uz njihove učiteljice dočekali su ih i ravnatelji Zvjezdana Martinec te Dražen Mlakar.

Obilje sreće i uspjeha na početku njihova obrazovnog puta i novih izazova koje im nose školski dani tom su im prigodom zaželjeli gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, darovavši im pritom prigodne poklone, dok su njihove starije kolege izvele program dobrodošlice.

U okviru dva razredna odjeljenja, ove se godine u prvi razred matične Osnovne škole Popovača upisalo 28 učenika, dok je njih 4 upisano u Područnu školu u Gornju Jelensku, a 5 u Stružec. Ukupan broj učenika 1. razreda je 37, što je u odnosu na godinu ranije za 15 manje.

Osnovna škola Zorke Sever, koja drugu školsku godinu nastavu pohađa prema eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, u jednom razrednom odjeljenju u Popovači broji 16 prvašića, dok su u posebnom razrednom odjeljenju 2 nova učenika. U područnim školama u Osekovu i Voloderu po 7 je prvašića, u Gornjoj Gračenici 13, a u Donjoj Gračenici 14. Ukupan broj upisanih učenika u prvi razred Osnovne škole Zorke Sever je 59. U odnosu na prošlu školsku godinu upisano je 4 učenika više.

Molitvu za blagoslovljeni početak nove školske godine tom je prigodom predvodio vlč. Ivan Petrović, upravitelj Župe Popovača.