U OŠ Ludina krenulo 30 prvašića

U Osnovne školu Ludina ove je školske godine krenulo 30 prvašića.

Njih 20 pohađa matičnu školu, a 10 ih je raspoređeno u područne škole, od čega 5 u Gornjoj Vlahiničkoj, 2 u Okolima, 2 u Katoličkom Selišću i 1 u Grabričini.

Škola trenutno broji 183 učenika, što je za 9 više nego lani.

Obilje sreće i uspjeha na početku njihova obrazovnog puta i novih izazova koje im nose školski dani tom su im prigodom uz ravnatelja zaželjele i njihove učiteljice, a prvoga dana podržali su ih roditelji, braća i sestre te djedovi i bake, ali i nešto stariji i iskusniji školarci koji su im pripremili i prigodan program dobrodošlice.

Svim učenicima OŠ Ludina i ove su godine osigurani besplatni udžbenici te ostali nastavni materijali.

Udžbenike za sve obvezne i izborne nastavne predmete financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava državnog proračuna, a dopunske obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlase, mape, kutije za Tehničku kulturu itd.) Općina Velika Ludina.

Od ove školske godine novost je da učenici nastavu pohađaju u jednoj smjeni, a u procesu dogradnje su novi prostori kako bi se stvorili potrebni uvjeti i za tzv. cjelodnevnu školu.

Zanimljiva je i činjenica kako čak 37 učenika matične škole polazi produženi boravak, što je čak 58%  od ukupnog broja učenika u nižim razredima u Velikoj Ludini.

Osnivač, Sisačko-moslavačka županija, OŠ Ludina kupila je vozilo  koje će pridonijeti kvalitetnijoj organizaciji rada i olakšati odvijanje svakodnevnog života škole i učenika.

Između ostalog, ono će služiti za prijevoz namirnica i hrane u područne škole, kao i za prijevoz učenika na natjecanja te za sudjelovanje u projektnim aktivnostima u okviru Erasmus+ projekta.