Spačeki se predstavili u Popovači

U Popovači su proteklog vikenda boravili sudionici manifestacije 2cv Three Rivers Raid, avanturističko-turističke vožnje popularnim Spačekima dijelom Sisačko-moslavačke županije koju je organizirao Hrvatski 2CV (Spaček) Citroen.

Manifestacija je okupila 40-ak spačeka iz Hrvatske i inozemstva sa ukupno 90 sudionika koji su smješteni u Ranch Corralu, a u nedjelju su se predstavili Popovčanima na središnjem gradskom Trgu gdje im je dobrodošlicu izrazio zamjenik gradonačelnika, direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić ukratko se osvrnuvši na najznačajnija obilježja Popovače kao destinacije.

„Od 2016. godine svake dvije godine na području Sisačko-moslavačke županije, sekcija Sisak organizira međunarodnu avanturističko-turističku vožnju pod nazivom “2CV Three Rivers Raid” gdje se sudionike iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja na poseban način upoznaje s krajevima Hrvatske omeđene rijekama u koje sami vrlo vjerojatno ne bi došli. Kroz tri dana trajanja ove manifestacije, sudionici na poseban način upoznaju kulturno-povijesnu baštinu ovog kraja. Polazna točka je Sisak-grad na tri rijeke, a trasa ovog puta obuhvaćala je prostor između i pored rijeka Save, Lonje i Pakre gdje se sudionici upoznaju sa životom i običajima ljudi na navedenim rijekama. S druge strane žitelji ovog kraja imaju priliku upoznati sudionike i njihova vozila, druge kulture i običaje odakle dolaze“- obrazložio je voditelj projekta Goran Skrbin.