Predsjednik Vlade posjetio OŠ Zorke Sever

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji podpredsjednika Vlade Tome Medveda i Branka Bačića te ministra znanosti, obrazovanja i mladih Radovana Fuchsa i župana Ivana Celjaka posjetio je Osnovnu školu Zorke Sever u Popovači.

Osnovna škola Zorke Sever u Popovači jedna je od 62 osnovne škole koje u Republici Hrvatskoj sudjeluje u Eksperimentalnom programu „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih za sudjelovanje škole u programu cjelodnevne škole osiguralo je novčana sredstva u iznosu od 401.600,00 EUR za infrastrukturna ulaganja, a u prvoj godini provedbe eksperimentalnog programa cjelodnevne škole izvodilo se 36 izvannastavnih aktivnosti.

U školi je u listopadu 2022. godine otvorena je senzorna soba za učenike u posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama. Senzorna soba uređena je sukladno potrebama učenika kako bi im boravak u ovoj školi bio u potpunosti prilagođen i ugodan. Sredstva za senzornu sobu osigurala je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.