POU Kutina najavljuje bogat rujanski program

Pučko otvoreno učilište Kutina jesensku sezonu otvara 03. rujna koncertom klasične glazbe, a za rujan su pripremili raznovrstan program. Duet klarineta u sastavu Ante Krpan i Abdul Aziz Hussein nastupit će u Multimedijalnoj dvorani na Trgu dr. Franje Tuđmana 3. rujna s početkom u 19 sati, te ovom prilikom pozivaju ljubitelje klasike na izvrstan, besplatan koncert, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH.

“Predstojećeg vikenda uključeni smo u humanitarni događaj Sunčani put organizirajući kazališnu predstavu „Ocat i sin“, u kojoj glume Zuhra i Tin. Predstava će biti izvedena 07.rujna u 19 sati. Karte je još uvijek moguće kupiti, a više o događaju možete pronaći na mrežnim stranicama POU Kutina”, istaknula je ravnateljica POU Kutina najavljujući rujanski program.


 Od većih događaja u rujnu organiziraju i Festival alternativnog i nezavisnog izričaja FANI. Festival će biti otvoren 18.09. u 18 sati u predvorju kina muralom  tatoo majstora Alena Milera, a u 19 sati gostovat će Marin Ivanović Stoka predstavom „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“. Karte se mogu rezervirati u POU Kutina. U sklopu festivala u kinu će biti prikazan i dokumentarni film Grandpa Guru, a u Baraci otvorena izložba Braka kroz povijest, uz tribinu i koncerte.

 Rujan je i mjesec kada POU Kutina organizira filmske srijede koje su besplatne za umirovljenike, učenike i studente. Tako je 11.9. u 18 h na repertoaru film „Tko pjeva zlo ne misli“ a 25. rujna „Avantura malog Don kihota“.
  

Krajem mjeseca 26. rujna u 19 h bit će održan koncert Jazziane Croatice, a 28. rujna u okviru projekta Škole i kino (ŠIK) organiziranog za učenike, djeca će 28. rujna imati priliku nakon filmske večeri porazgovarati s redateljem filma „Duh u močvari“ Brankom Ištvančićem.
Uz to redovno se održavaju filmske projekcije, a više o programima možete pronaći na njihovim mrežnim stranicama.