Položen kamen temeljac nove sportske dvorane u Velikoj Ludini

Povodom Dana općine Velika Ludina položen je kamen temeljac nove sportske dvorane „Franjo Mihalić“, čime je započela gradnja najznačajnijeg multifunkcionalnog objekta na području ove moslavačke općine.

„Već 2018. godine smo kupili parcelu za izgradnju dvorane, izradili smo projekte i prostorno-plansku dokumentaciju. Šest godina poslije, financijski plan je zatvoren, izabran je izvođač i položili smo kamen temeljac“-rekao je Dražen Pavlović, načelnik Općine Velika Ludina i dodao da je dvorana dizajnirana kako bi zadovoljila standarde za održavanje službenih sportskih natjecanja najvišeg ranga, a ukupna će joj površina biti 2.476,30m2.

„Vrlo je važno da na području općine Velika Ludina imamo ovakav objekt. Dvorana se gradi u partnerstvu Općine, Ministarstva turizma i sporta i Sisačko-moslavačke županije. Dvorana će zajedno s hostelom koji će se graditi unaprijediti turističku ponudu i omogućiti još veći dolazak turista na ovo područje“ – naglasio je zamjenik župana Mihael Jurić koji je uz općinskog načelnika položio kamen temeljac.

Investicija je to vrijedna 6,79 milijuna eura, koja se bespovratno financira sa 6,15 milijuna eura iz EU fondova. Završetak joj se očekuje u proljeće 2026. godine.