Pina Žilić dobitnica nagrade “Korzo slova”

Pobjednica književnog natječaja „Korzo slova“ Društva hrvatskih književnika Ogranak Sisačko-moslavačke županije u 2024. godini je Pina Žilić sa zbirkom kratkih blog priča o bilju i životu „Zapletena sjećanja“. Jednoglasno je to odlučilo stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Tihana Petrac Matijević i Siniša Matasović, koje je ovaj rad prokomentiralo kao „najbolji i najujednačeniji“.

Autorica Pina Žilić, rodom je iz Strušca, a posljednjih 15-ak godina živi u Petrinji. Učiteljica je glazbene kulture, voditeljica raznih aktivnosti vezanih za prirodu, sa suprugom Igorom vodi radionice bilja u prirodi, poznata je i kao blogerica te certificirani berač samoniklog bilja.

Natječaj „Korzo slova“ pokrenut je 2020. godine, a ovogodišnje je propozicije zadovoljilo četrnaest prijavljenih rukopisa, od kojih su tri uvrštena u finalni izbor.

Pini Žilić, uz priznanje, dodijeljena će biti skulptura „Korzo slova“, rad akademske kiparice Irene Škrinjar te tisak nagrađenog rukopisa u nakladi Društva hrvatskih književnika.

Iz Društva hrvatskih književnika pobjednici upućuju čestitke, a sve ostale autore pozivaju da svoje neobjavljene rukopise pripreme za sljedeće izdanje natječaja u 2025. godini.