Održano 15. Miholje u Ludini

Povodom proslave Dana općine i Dana župe, odnosno blagdana sv. Mihaela Arkanđela, u subotu, 28. rujna, održano je 15. Miholje u Ludini. Riječ je o manifestaciji u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Mijo Stuparić“, a koja je ovoga puta održana u suradnji sa Župom i Općinom.

U kulturno-umjetničkom programu uz domaćine sudjelovali i KUD-ovi iz Koprivničkog Ivanca i Šiškovaca. Upravo su oni velikom broju okupljene publike predstavili djelić tradicije krajeva iz kojih dolaze, dok su za svoje likovne i literarne radove prigodno bili nagrađeni učenici OŠ Ludina i polaznici Dječjeg vrtića.

KUD-u je na kontinuiranoj organizaciji Miholja kojim se promovira kulturna i povijesna baština, a što je za mjesto poput Velike Ludine iznimno važno, posebice zbog velikog interesa publike, zahvalio načelnik Dražen Pavlović.

Vezano uz sakralni dio, od 25. do 29. rujna održana su misna slavlja na kojima se moglo čuti o temama važnim za kršćanstvo, a posebice o sv. Mihaelu Arkanđelu. O njima su govorili propovjednici vlč. Dražan Mirčić iz Posavskih Brega, fra Michael Pavić iz Novoga Marofa, vlč. Dražen Vrbešić iz Osekova te preč. Janko Lulić, kancelar Sisačke biskupije, a koji je predslavio središnje misno slavlje. Upravitelj velikoludinske Župe, vlč. Josip Bulat, tom je prigodom zahvalio župljanima koji su pridonijeli ovako svečanoj proslavi.