Održana Kulturna večer

U Knjižnici i čitaonici Velika Ludina održana je Kulturna večer. Događaj je to u sklopu proslave Dana općine i Dana župe.

Okupljeni su ovoga puta imali prilike upoznati s radovima nastalim na 6. likovnoj koloniji, a čiji su autori: Damir i Iva Belavić, Dinko Husadžić Sansky, Marijan Kus, Danijela Makoš Repaja, Marija Pukec Žigić, Bernarda Rundek Franić, Jelena Srednoselec i Branka Vrbanić.

U nastavku večeri svoje su literarne radove na temu Miholja predstavili učenici 5. i 8. razreda OŠ Ludina, a potom je održana i promocija romana „Tonkina spoved“ velikoludinskog autora Marijana Kusa.

O knjizi su uz autora govorili predsjednica Ogranka Matice hrvatske Kutina Matea Paripović i autorica predgovora Andreja Bakula.  

Kako se moglo čuti, četvrta je to knjiga iz pera Marijana Kusa, a izdana je u nakladi Matice hrvatske, Ogranak Kutina. Na oko 140 stranica donosi nam raskošnu priču o životu žene s velikim Ž, u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata. Ova priča nadrasta priču jedne obične žene, ona je povijesni dokument vremena i sudbina tisuća ljudi.

Događaj su organizirali Knjižnica i čitaonica i Općina, a svojim ga je glazbenim nastupom uveličao Toni Špoljarić.

Uz predstavnike ludinskih udruga i ustanova nazočili su mu i predstavnici OŠ Ludina, predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak te načelnik Dražen Pavlović koji je tom prilikom zahvalio Knjižnici na kontinuiranoj organizaciji Kulturne večeri kojom se promovira rad domaćih stvaratelja, a što je za mjesto poput Velike Ludine iznimno važno, posebice zbog velikog interesa publike.