Odobreno 48.636,81 eura za provedbu aktivnosti za djecu

 Gradu Kutini Ministarstvo demografije i useljeništva odobrilo je 48.636,81 eura za projekt provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti koji je pripremila RA MRAV Kutina. Riječ je o pilot projektu za sufinanciranje aktivnosti predškolske djece i djece od I. do IV. razreda osnovnih škola. „Nositelj projekta je Grad Kutina, a projekt će uključivati aktivnosti koje će se provoditi kao izvannastavni i izvanvrtićki sadržaji, a uključuje engleski jezik, kreativno likovne radionice, tradicijsku pjesmu i ples, radionice iz astronomije i sportsku igraonicu“, rekla je Ana Marija Benčić voditeljica projekta.

 Gradonačelnik Zlatko Babić potpisao je ugovore za četiri udruge koje će provoditi ove aktivnosti.

 Kako je prilikom potpisivanja ugovora kazala predsjednica Društva naša djeca Kutina i Astronomskog društva “Ivan Štefek”, Vlatka Vidiček Dam, oni će u svoje dosadašnje aktivnosti uključiti engleski jezik za predškolce, kreativno likovne radionice, te radionice iz astronomije. Mirabel Barić u sklopu programa Škole sporta vodit će sportsku igraonicu za predškolce i djecu od 1. do 4. razreda, dok će KUD Moslavina na čelu s predsjednikom Matijom Krmekom provoditi radionice tradicijske pjesme i plesa.  


  Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo što su Kutini odobrena sredstava za ovaj projekt koji počinje u rujnu, a završava 31. kolovoza 2025. Kako je naglasio, cilj je obuhvatiti što više djece i financijski rasteretiti roditelje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom koja se na ovaj način mogu besplatno uključiti u edukativne, kulturne i sportske aktivnosti.