Od 9. do 22. rujna zatvorena pruga između Deanovca i Popovače

Zbog obnove pruga Dugo Selo – Novska bit će zatvorena za promet između kolodvora Deanovec i Popovača od 9. rujna 2024. u 3.00 sata do 22. rujna 2024. u 23.59 sati, izvijestili su iz HŽ Putničkog prijevoza. U tome razdoblju putnike će na relacijama Kutina – Ivanić-Grad i obratno, Popovača – Ivanić-Grad i obratno, Novoselec – Ivanić-Grad te Novska – Ivanić-Grad i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedu koji možete pogledati na mrežnim stranicama HŽPP-a. Informacije o mjestima zaustavljanja autobusa, kao i popis vlakova koji u razdoblju od 9. do 13. rujna te od 16. do 20. rujna 2024. neće voziti na relacijama Zagreb GK – Novska, Ivanić-Grad – Zagreb GK i obratno te Zagreb GK – Deanovec možete pronaći također na istoj stranici.

Detaljnije o obnovi: Ovo je prva faza obnove pružne dionice Kutina – Deanovec duge 36 kilometara. Vrijednost radova iznosi 19,6 milijuna eura (+ PDV) iz Državnog proračuna odnosno kredita Europske investicijske banke. Rok za završetak je devet mjeseci, a radit će se od Deanovca prema Kutini. Izvođač je tvrtka Swietelsky d.o.o. Obnova, među ostalim, obuhvaća zamjenu pragova, pojedinačnu zamjenu tračnica, ugradnju kamena tucanika, ugradnju novoga sintetičkog popođenja na željezničko-cestovnim prijelazima, ugradnju pružnih oznaka te prateće radove na signalno-sigurnosnom i telekomunikacijskom sustavu te kontaktnoj mreži.

„Ispričavamo se putnicima zbog mogućih kašnjenja te molimo za strpljenje dok traju radovi.“ – poručuje HŽ Putnički prijevoz.