Obnova cestovne infrastrukture u Čairama

Cestu u Čairama, koja je dio većeg projekta obnove cesta na području Kutine, obišli su gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić te predsjednica vijeća Mjesnog odbora Čaire, Nevenka Krančević.

Pročelnik Eduard Gelešić izjavio je da Grad Kutina, kao i svake godine, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Sisačko-moslavačke županije, sufinancira pojačano održavanje županijskih cesta na području grada. Ove godine planirano je održavanje četiri dionice. Županijska uprava za ceste provela je sve potrebne predradnje, uključujući natječaj i javnu nabavu. Odlučeno je da će se obnova odnositi na četiri županijske ceste: u Čairama u dužini od 1.800 metara, u Jamaricama u dužini od 1.000 metara, te cesta prema Međuriću u dužini od 4.000 metara, koja će ići do granice lokalne samouprave. Obnovit će se i Zagrebačka ulica unutar grada Kutine, u dužini od 1.200 metara, od dvostrukih traka do raskrižja Kralja Petra Krešimira.

Ukupni trošak radova na svim dionicama iznosi 1.500.000 eura, pri čemu Grad Kutina sufinancira 50%, odnosno 750.000 eura, dok preostalih 50% financira Županijska uprava za ceste. Radove u Čairama, čija je dužina 1.800 metara, izvodi poduzeće R-M SPRINT d.o.o. iz Zaprešića. Ovi radovi uključuju iskop cestovnih jaraka, uređenje poravnavajućeg sloja asfalta i postavljanje novog sloja debljine 4 cm, u ukupnoj širini ceste od 3,20 metara. Trošak za dionicu u Čairama iznosi oko 140.000 eura s PDV-om. Radovi su izvedeni kvalitetno, i vjeruje se da će građani Čaira, ali i ostalih mjesta, biti zadovoljni brzinom i kvalitetom izvedenih radova.

Gradonačelnik Zlatko Babić naglasio je da asfaltiranje ceste u Čairama predstavlja obnovu nakon 1974. godine. Cesta je bila u vrlo lošem stanju, stoga su, nakon inicijative mještana Čaira, pokrenuli obnovu. Budući da se radi o županijskoj cesti, radovi se odvijaju u organizaciji Županijske uprave za ceste, a Grad Kutina sufinancira obnovu s 50% troškova. Cesta u Čairama obnovljena je u dužini od 1.800 metara, a radovi će se nastaviti u Jamaricama, Međuriću i Zagrebačkoj ulici u Kutini.

Predsjednica vijeća Mjesnog odbora Čaire, Nevenka Krančević, izrazila je zahvalnost Gradu Kutini i Županijskoj upravi za ceste na obnovi. Izjavila je kako su mještani vrlo zadovoljni izvedenim radovima, koji su od velike važnosti za lokalnu zajednicu. (www.kutina.hr)