Nezaposlenost u kolovozu niža za 0,3%

Krajem kolovoza nezaposlenost na području Područnog ureda HZZ-a Kutina niža je za 0,3% – priopćuju iz kutinskog Zavoda.
Krajem mjeseca kolovoza u odnosu na prethodni mjesec na području tri ispostave kutinskog zavoda u Kutini, Novskoj i Popovači na Zavodu za zapošljavanje nalazile su se 2.354 osobe.
U Ispostavi Kutina nezaposlenost je smanjena za 1,6% te se u kutinskoj ispostavi koncem kolovoza bilježilo 949 nezaposlenih osoba. U Ispostavi Popovača nezaposlenost je jednaka kao i u srpnju te oni bilježe 527 nezaposlenih, dok je u Ispostavi Novska nezaposlenost veća za 0,9% u odnosu na srpanj te imaju na zavodu 878 nezaposlenih.  
Najveći udio nezaposlenih čine osobe između 50 i 59 godine života sa završenom srednjom i osnovnom školom.
  U odnosu na kolovoz prethodne godine ovoga kolovoza nezaposlenost je niža za 10,4 %.
 Na evidenciju Zavoda u kolovozu je prijavljeno ukupno 166 nezaposlenih osoba, a njih 104 dolazi izravno iz radnog odnosa.
 Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Kutina u kolovozu je ukupno zaposlena 121 osoba. Izvan područja koje pokriva PU Kutina zaposlene su 26 osobe, od kojih 6 u inozemstvu.
 Tijekom kolovoza poslodavci su prijavili 181 potrebu za radnicima od kojih najviše u građevinarstvu, prerađivačkoj industriji i trgovini
  Prema zanimanjima u srpnju su najviše traženi administrativni službenici, bravari, elektroinstalateri, elektrostrojarski tehničari, inženjeri građevine itd.