Nabavljena 2 nova vozila za hitnu medicinsku pomoć na području Moslavine

Sisačko-moslavačka županija nastavlja kontinuitet ulaganja u svoje zdravstvene ustanove. Zavod za hitnu medicinu SMŽ, koji obavlja svoju djelatnost u 10 ispostava u trećoj po veličini županiji u Hrvatskoj, istaknuo je potrebu za nabavkom novih vozila i opreme za transport pacijenata.

Zavodu su ovaj tjedan isporučena dva nova vozila za potrebe hitne medicinske pomoći u vrijednosti 240 tisuća EUR te tri transportne stolice u vrijednosti 57 tisuća EUR koje će djelatnicima znatno olakšati transport pacijenata.

Tim povodom posjetio ga je i župan Ivan Celjak sa suradnicima.

„Vozila će koristiti timovi na području Kutine, Popovače i Velike Ludine, a ti gradovi i općina sudjelovali su u sufinanciranju kupnje ovih vozila. Nabavljene su i transportne elektroničke stolice s gusjenicama koje će biti od velike pomoći našim medicinskim tehničarima prilikom prijevoza pacijenata uz i niz stepenice. Ono što je važno napomenuti to je da ovakve stolice nema niti jedan Zavod u Hrvatskoj. One su dodatna sigurnost za naše pacijente, ali i za medicinske tehničare jer neće morati nositi pacijente na nosilima“, istaknuo je župan Celjak.

Osim opreme koja je ovaj tjedan stigla u Zavod za hitnu medicinu SMŽ, u listopadu stiže još pet vozila za sanitetski prijevoz i deset novih nosila, a u studenom  očekujemo još četiri vozila za hitnu pomoć.

Ukupna vrijednost novih vozila i opreme je 1,3 milijuna EUR od čega je Sisačko-moslavačka uložila 1,05 milijuna EUR.

Jedno novo vozilo za hitnu pomoć Zavodu je već isporučeno početkom godine pa će tako Zavod ovu godinu završiti s čak 12 novih vozila, 10 nosila i 3 nove transportne elektroničke stolice.

„To je dodana vrijednost našem Zavodu za hitnu medicinu. Važno je ulagati u infrastrukturu i opremu, jer imamo izvrsne medicinske djelatnike i nemedicinsko osoblje. Nastavit ćemo s  takvim ulaganjima i u narednom razdoblju, jer nabava novih vozila je prioritet“, dodao je župan Celjak.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Silvija Desić Basarić zahvalila je Sisačko-moslavačkoj županiji i županu Celjaku na kontinuiranoj pomoći u nabavci novih vozila i opreme za hitnu medicinsku službu i sanitetski prijevoz.

Županijski Zavod, koji sa 65 timova hitne medicinske pomoći i 20 timova sanitetskog prijevoza, pokriva cijelo područje Sisačko-moslavačke županije, trenutno raspolaže s 46 vozila od čega  se 30 vozila koriste za sanitetski prijevoz, a 16 za hitnu medicinsku pomoć. Timovi ZHM SMŽ godišnje odrade 35 tisuća intervencija.