Kutinski robotičari zahvalili na podršci

Kutinski robotičari srednje škole Tina Ujevića zahvalili su jučer donatorima i svima koji su ih podržavali u njihovim dosadašnjim aktivnostima. Riječi zahvale upućene su i predstavnicima gradskih i županijskih vlasti, privatnim tvrtkama i sponzorima bez kojih bi, kako ističu, bilo nemoguće organizirati se i otputovati na sva dosadašnja natjecanja. Posebno su zahvalni i ravnatelju škole Saši Samboleku koji im je važna podrška u njihovom radu, kao i mentoru prof. Damiru Petraviću.

  Jučer su prezentacijom svoga rada u dvorani škole okupili one koji su im pružili podršku, te predstavili što su radili na natjecanjima i u kojem se smjeru razvijaju dalje. Mlada mentorica Iva Kocet vodila nas je, uz ostale, kroz njihova postignuća, a sponzori i donatori bili su vrlo zadovoljni prezentacijom.

   Podršku njihovom radu daje im i prof. Miran Novokmet koji je snažna podrška razvoju škole u smjeru robotike i programiranja, te predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza Ana Sović Kržić.

  „Kroz ovih nekoliko godina rada u ovoj školi, od dvoje djece došli smo do tima od 20 djece. Vrlo kvalitetan rad, odlični su. Robotika nije jeftin sport i uvijek je pitanje kako će se to isfinancirati. Manji gradovi vrlo su dobri u prepoznavanju ovakve vrste rada i djece koja će na kraju biti naša budućnost“, rekla je predsjednica HRS-a.

  Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako Grad i Sisačko moslavačka županija prate i podržavaju rad robotičara SŠ Tina Ujevića te im je tom prilikom čestitao na njihovim rezultatima.

„Drago mi je što će učenici ovu praksu i ova stečena znanja sigurno moći koristiti ako se opredijele za tehničke fakultete jer robotika je danas prisutna svuda. U tome imaju našu podršku“.