Kutinčani osvojili sedma mjesta na Paraolimpijskim igrama u Parizu

Među 22 hrvatska sportaša koji nastupaju u 6 disciplina, na 17. Paraolimpijskim igrama koje se od 28. kolovoza do 8. rujna održavaju u Parizu, nastupila su i dva Kutinčana.

Riječ je o članovima kutinskog Paraatletskog kluba „Odisej“, Matiji Sloupu i Eriku Fabianu Kaurinu.

Matija Sloup je u kategoriji sportaša niskih rastom osvojio 7. mjesto bacivši kuglu 10.25 metara što je njegov najbolji rezultat sezone. „Nisam došao ovdje po ovaj plasman i ova daljina nije ona koju imam na treninzima. Došao sam baciti preko 11 metara i u borbu za medalje. Nažalost, izvedba nije bila tehnički kakva je trebala biti“ – kazao je Matija kojem su ovo treće Paraolimpijske igre.

Pariz, 01.09.2024. – Finale u bacanju kugle F40 muškarci, Matija Sloup. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

U bacanju kugle u kategoriji F46 Erik Fabian Kaurin zauzeo je 7. mjesto s rezultatom 14.94 m. Erik Fabian je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kobeu bio 9., a neposredno prije puta u Parizu na Zagreb Openu postavio je svjetski rekorder u bacanju diska, koji nažalost nije paraolimpijska disciplina. „Nisam zadovoljan svojim rezultatom. Siguran sam da to mogu baciti bolje. Atmosfera je bila vrhunska, san je svakog sportaša nastupiti pred toliko navijača“ – kazao je Kaurin za kojeg su ovo bile prve Paraolimpijske igre.

Pariz, 04.09.2024. – Natjecanje u bacanju kugle kategorija F46, Erik Fabian Kaurin. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Dva sportaša iz Kutine dugo su se pripremala za ove zahtjevne Paraolimpijske igre, njihov je uspjeh i sam nastup na ovom velikom svjetskom natjecanju.

Izvor: fb Paraolimpijac

Fotografije uz tekst: Daniel Kasap, HINA