Grad Popovača nastavlja srednjoškolcima sufinancirati prijevoz i učeničke domove

Grad Popovača nastavlja srednjoškolcima sufinancirati prijevoz i učeničke domove.

Financiranje mjesečne karte za autobus vršit će se samo za dio autobusne relacije koja prelazi granice Sisačko-moslavačke županije, odnosno koja nije obuhvaćena sufinanciranjem Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije unutar projekta „Županijski prijevoz za sve“ temeljem kojeg je svim stanovnicima Županije osiguran autobusni prijevoz na području iste po cijeni od 2 eura mjesečno. Dakle, učenici koji putuju autobusom i do škole ne prelaze granicu SMŽ (npr. do Kutine ili Siska), podižu potvrdu o sufinanciranju u popovačkoj Ispostavi Županijskog Upravnog Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo na adresi Jelengradska 13, Popovača. Učenici koji pak putuju autobusom i prelaze granicu SMŽ (npr. Križ) podižu dvije potvrde za sufinanciranje, jednu u popovačkoj Ispostavi Županijskog Upravnog Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo na adresi Jelengradska 13, Popovača (za relaciju od mjesta prebivališta do mjesta županijske granice), a jednu potvrdu u gradskoj upravi (za relaciju od županijske granice do mjesta u kojem se nalazi škola).

Javni prijevoznik će cijenu mjesečne karte umanjiti za 15% učeniku koji mu priloži Potvrdu Grada Popovače i za taj iznos ispostaviti specificirane mjesečne račune Gradu Popovači. Isto tako će uprava učeničkog doma, učeniku koji prilikom upisa u Dom i potpisivanja ugovora o smještaju priloži Potvrdu Grada Popovače o sufinanciranju troškova, izvršiti umanjenje mjesečne cijene doma za 15%.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza odnosno učeničkog doma, zahtjev se podnosi Gradu Popovači- UO za proračun i opću upravu na propisanom obrascu (koji se može preuzeti na mrežnim stranicama grada ili osobno u zgradi gradske uprave), najkasnije do 31. listopada 2024. godine.