Godišnja nagrade Općine Velika Ludina dodijelit će se Bernardi Rundek Franić

Općinsko vijeće Velike Ludine, 17. rujna, održalo je svoju 30. sjednicu na čijem je Dnevnom redu bilo 10. točaka.

Između ostalog, vijećnici su jednoglasno usvojili dobitnike Godišnje nagrade i priznanja, koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana općine, 27. rujna. Godišnja nagrada dodijelit će se Bernardi Rundek Franić za profesionalni doprinos na zaštiti umjetnina izrađenih od tekstila. Priznanja će biti dodijeljena: Davidu Vaceku za poseban doprinos u razvoju sporta na području Općine Velika Ludina i šire,  DVD-u Katoličko Selišće za poseban doprinos u razvoju vatrogastva na području Općine i šire, Župnom Caritasu Župe Sv. Mihaela Arkanđela za poseban doprinos u humanitarnoj djelatnosti na području Općine te obitelji Majer za najljepše uređenu okućnicu na području Općine. Prema prijedlogu vijećnika Dejana Faltisa (HDZ), koji je jednoglasno usvojen, Priznanje će biti dodijeljeno i KUD-u „Mijo Stuparić“ povodom 30. obljetnice djelovanja.

Najveći broj točaka bio je posvećen financijskim izvješćima za prvo polugodište ove godine, kako općine, tako i njezinih proračunskih korisnika. Kako je pojasnila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marta Kucelj, poslovanja su bila pozitivna, Općina, Dječji vrtić te Knjižnica i čitaonica uredno su obavljali sve svoje obveze.

Odlukom vijećnika Općini je i u narednoj godini omogućeno prekoračenje po poslovnom računu u iznosu nešto većem od 132 tisuće eura. Budući da sada slijede brojni radovi, velika je mogućnost da će za posezanjem te svote biti i potrebe, iako to do sada nije bila česta praksa.

Budući da su referent za komunalne poslove i referent- komunalni redar završili viši stupanj obrazovanja, donesena je izmjena kojom oni sada postaju viši referenti, ali i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaće, kojom im ona ostaje na dosadašnjoj razini.

Vijećnici su potvrdili i odluku nadležnog odbora vezanu uz izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Općine Velika Ludina. U Savjet mladih Općine Velika Ludina za članove su izabrani: Nikol Obranović, Mario Šćuri, Jana Pomahač, Melani Faltis i Janik Nežić, dok su za njihove zamjenike imenovani: Sara Mahaček, Karlo Šćuri, Jakov Luketić, David Faltis i Lukas Nežić, na vrijeme od tri godine.

Na kraju, vijećnici su jednoglasno podržali imenovanje Zlatka Nežića za člana Nadzornog odbora Moslavina d.o.o. Kutina.

Tijekom aktualnog sata, načelnik Dražen Pavlović upoznao je vijećnike s projektima koji se trenutno realiziraju, kao i onima, poput izgradnje sportske dvorane i dogradnje vrtića, koji bi kroz nekoliko dana trebali započeti.